22. 8. - 25. 8. 2024
5 990
více
22. 8. - 25. 8. 2024

Běžecký kemp Beskydy

Beskydy jsou mekka českých horských běžců a prudké kopce prověří každého. Chceš se dozvědět více o tréninku, závodní stravě, ladění formy nebo vybavení od českého reprezentanta Toma Macečka, který je v Beskydech jako doma?

Expedice #1178
4 dny22. 8. - 25. 8. 2024
Česko, EvropaČeská republika
9Účastníků
Náročnost
3 z 5
Běžecký kemp v Beskydech jsme se rozhodli udělat tak trochu jinak. Poněkud méně dobrodružně, ale o to více v pohodě, luxusu a hlavně více metodicky. Ubytovaní budeme v samém srdci Beskyd, na úplné samotě v údolí Mazáku pod Lysou horou. Přímo na trailech, ale s pohodlím, wellness a tichem přírody. Běhat se bude, o to žádný strach. Kemp je směřovaný především na ty, kteří se chtějí rozvíjet a posouvat své běhání v horách dál. Mezi tréninky bude vyčleněn čas na teoretické i praktické bloky věnované specifikám tréninku na trailrunning a běh v horách, dotkneme se ladění formy, abyste v závodě mohli předvést to nejlepší, co ve vás je a na co celý rok trénujte, vysvětlíme si specifika doplňování energie před, během i po závodě, představíme silovou přípravu pro běžce a prakticky si vyzkoušíme regeneraci ve wellness přímo na chalupě.
3
+
5
Průzkumník
Náročnost
Myslíš, že na tom s fyzičkou nejsi špatně a dokážeš se kousnout?
Běžecký kurz je určen aktivním horským běžcům. Za 4 dny absolvujeme cca 60 km se zhruba 3 000 pozitivními metry. Ten kdo někdy běhal v Beskydech tak ví, že je to tu slušná pila a moc rovinky tu člověk nenajde. Nedá se říct, za kolik bys měl uběhnout hladkou desítku nebo horský maraton. Jedná se o velmi individuální věc a pokud si nejsi jistý svou výkonností, kontaktuj průvodce. Ačkoliv kemp není určen pouze pro budoucí účastníky B7, termín týden před startem tohoto závodu tomu poměrně nahrává. Rádi však uvidíme i běžce, kteří se tohoto závodu nechtějí účastnit.
zobrazit více
Přehled náročností

Pro koho je kemp určen

Především se hodí těm, kteří jsou přihlášení o týden později na Beskydskou sedmičku. Využiješ kemp jako závěrečnou přípravu, nasát atmosféru, proběhnout si části trasy, vyslechnout si rady od loňského vítěze. Snížíme objemy, navýšíme sebevědomí a upravíme program tak, aby bylo tělo 100% ready na B7.

Ubytování

Ubytování je zařízeno na Medvědí chatě, která leží v Ostravici na úpatí Lysé hory - ODKAZ NA MAPU. Jedná se o 100 let starou chatu, která prošla kompletní rekonstrukcí a najdete uvnitř naprosto kompletní zázemí se záchodem, sprchou, kompletně vybavenou kuchyní a čtyřmi samostatnými pokoji. Autem se přímo k chatě bohužel dojet nedá a musí se nechat cca 150 metrů od objektu. Chata leží samostatně v lese v lehké izolaci od ostatních objektů a jedná se tak o opravdu jedinečné místo.

Stravování

Stravu budeme řešit společně. Vzhledem tomu, že na chatě strávíme 3 večery, bude nejlepší, když se se stravou nebudeme skoro vůbec zatěžovat. V pátek večer ještě uvaříme nebo ugrilujeme. Snídaně si řeší každý sám. Přes oběd si něco objednáme nebo zajdeme rychle dolů do restaurace. Vařením jídla nechceme ztrácet drahocenný čas. Nesmíme rovněž zapomenout aspoň jednou navštívit beskydský pivovárek dole ve vsi. Na běžecký trénink budeš potřebovat tyčinky nebo gely. Záleží však na Tobě, jaký typ stravy během pohybu preferuješ. Na místě bude k dispozici sportovní výživa od Hammer Nutrition k otestování a případní zájemci si ji budou moci zakoupit za zvýhodněnou cenu. Právě s těmito produkty Tom vyhrál loňskou B7.

Vybavení

Většinu dne strávíme běžeckým tréninkem, takže kromě civilního oblečení musíš mít s sebou dostatečná počet trik, kraťasů, ponožek a dva páry běžeckých bot. Také je důležité mít s sebou běžeckou vestu s možností uložení 1 litru tekutin. Nezapomeň na kvalitní nepromokavou bundu, triko s dlouhým rukávem, pokrývku hlavy a pro jistotu také čelovku. Doporučujeme si s sebou také vzít malou osobní lékárničku s obinadlem, náplastmi a léky na utišení případné bolesti.

Doprava

Na místo kurzu se bude dopravovat každý samostatně. Pokusíme se ale domluvit na spolujízdě, ať nemusí každý jezdit individuálně.


Program kurzu

1. den

Ve čtvrtek příjezd, ubytování a seznámení se. Společný poznávací výběh v 18:00, kouknout na západ slunce. Večer přednáška o B7. Diskuze: cíle účastníků, co chci zlepšit a co se chci naučit.

2. den

Pátek ráno začneme lehkou aktivitou před snídaní. Po snídani teoretický blok o tréninku, aby nám slehlo a připravili se na dopolední intenzivnější trénink, dokud jsme čerství. Vyběhneme přímo z chalupy do terénu směr Lysá hora a zaměříme se na to, aby to byl opravdu kvalitní trénink, i když kratší (14 km, 800 m+). V odpoledním klidu po obědě probereme v teoretickém bloku silovou přípravu a odpoledne si ji vyzkoušíme i prakticky, nohy vyklepeme a den zakončíme pohodovým výklusem a wellness.

3. den

V sobotu nás čeká Long run (do 30 km a 1 800 m+). Před snídaní se aktivujeme na plácku před chatou. Po snídani kratší teoretický blok zaměřený na závodní stravu, abychom si to mohli přes den prakticky vyzkoušet. Na dlouhý běh se nabízí beskydské El Clasico (kdo nezná, pozná). Ukážeme si, jak se nebát seběhů, protože cíl závodu je většinou dole pod kopcem, ne? Specificky se zaměříme na dostatečný příjem energie, tekutin a minerálů. Pokud bude parný horký den, jde o ideální simulace závodního rozpoložení, kdy si naše tělo hrábne do zásob a my mu musíme co nejvíc doplňovat. Večer posezení u zaslouženého studeného pivečka v horké sauně, prostor pro individuální diskuze a konzultace.

4. den

Neděli začneme podle pocitu, žádný stres, buď jen kratší klus před snídaní nebo po snídani. Kdo bude chtít bušit ještě do objemu, hory jsou otevřené.
ukázat další dny

Tvůj průvodceTomáš Maceček

Beskyďák
skyrunner
Macek
pohodář
Tomáš Maceček je český reprezentant ve skyrunningu a horských bězích. V Beskydech vyhrál Perun SkyMarathon, Beskydskou sedmičku i LHUT SkyRace a vybere pro vás ty nejkrásnější traily v okolí, které nejsou obsypané turisty. Většina lidí mu neřekne jinak, než Macek. Nutno podotknout, že Macek je držitel traťového rekordu na B7 za 10:58. Není tedy povolanější osoby, která by kemp mohla vést.
Detail průvodce
Ondřej Švirák

Garant výpravy

Ondřej Švirák

Co je v ceně

  • Průvodce Tomáš Maceček
  • 3 x ubytování na Medvědí chatě
  • Wellness (sauna, vířivka a horský potok)
  • Kompletní materiály pro realizaci a příprava kurzu

Co není v ceně

  • Jídlo
  • Pojištění
  • Doprava do Ostravice

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Tuto výpravu/kurz/školení, organizuje firma Expedition Club community s.r.o. IČ: 19238355. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více ve smluvních podmínkách.