18. 4. - 24. 4. 2024
12 990
letenka cca 8000 Kč
více
18. 4. - 24. 4. 2024
Již proběhlo

Přeběh Corfu

Stezka od severu k jihu ostrova se vine stejnou měrou písečnými plážemi, stezkami podél útesů, olivovými háji i kopci náhorní planiny. Někde je značená, někde ne. Někdy nepotkáš ani živáčka, jindy narazíš na otevřenou kavárnu.

Expedice #1043
7 dnů18. 4. - 24. 4. 2024
EvropaŘecko
10Účastníků
Náročnost
3 z 5
Některá místa pro nás zůstávají nedostupná svou odlehlostí, náročností, nebo jako v případě řeckých ostrovů kvůli davům lidí, kteří je během letní sezóny zaplaví a nepustí. A pak najednou, jako mávnutím kouzelného proutku s prvními deštivými dny podzimu všichni zmizí a ve ztichlé krajině se objeví prázdné stezky podél pláží a opuštěné olivové háje. Touto krajinou chceme proběhnout celý ostrov od severu k jihu, kam až nás pustí nohy a proměnlivé počasí. 

Corfu trail se táhne po náhorní plošině s dominantním vrcholem Pantokrator (906 m n. m.) a stejně tak stezkami lemujícími útesy, písečnými plážemi a olivovými háji. Symbolicky ho zahájíme na pobřeží u kláštera Agia Aikaterini, na nejsevernějším cípu ostrova. Některé části treku jsou dobře značené a někdy si budeme hledat vlastní cestu. Historie zanechala na ostrově stovky zajímavých míst, byzantských klášterů, pevností a přístavů, které budeme po cestě objevovat. Když se nám do cesty postaví otevřená kavárna, tak si rozhodně nenecháme ujít kávu s místními. Můžeme díky tomu běžet relativně nalehko a občas doplnit zásoby v místních vesničkách.
3
+
5
Průzkumník
Náročnost
Myslíš, že na tom s fyzičkou nejsi špatně a dokážeš se kousnout? Tyto akce jsou pro lidi, kteří pravidelně sportují.

Denní dávky budou mezi 25 – 33 kilometry a do 1 000 metrů převýšení v technicky náročném terénu. Tahle výprava je určena minimálně středně pokročilým horským běžcům. Za 5 dní zdoláme 150 km / 4 000 m. Kopce nahoru se chodí pěšky a běží se volně po rovině a z kopce. Není to tedy tak, že by se celou dobu jen a pouze běželo. Pokud si nejsi jistý svou výkonností, kontaktuj průvodce, který ti rád poradí nebo naplánuje tréninkový plán. 

zobrazit více
Přehled náročností

Víza a režim vstupu

Pro vstup do Řecka ti stačí občanka. Stejně doporučujeme mít s sebou alespoň 2 doklady, proto přibal i pas, nebo řidičák.

Doprava

Letecky z Prahy nebo z Vídně přímo do Corfu. Letenka není v ceně výpravy. Odtud se po ostrově budeme pohybovat autobusy a po vlastních nohách.

Ubytování

Každý den budeme spát na posteli v pohodlí hostelů, penzionů nebo horských chat. Stan se spacákem nebudeš potřebovat :-) První a poslední noc se spí v hlavním městě Corfu na stejném ubytování, kde si necháš všechny civilní věci v úschově a následující den se vyráží již pouze s běžeckým batohem. Po dokončení přeběhu se vrátíme zpět od Corfu na naše první ubytko a věci si vyzvedneme.

Jídlo

Jídlo není součástí ceny výpravy. Doporučuji si vzít pouze svačinu na cestu a pár gelů a tyčinek na první dny běhu. Každý den spíme v civilizaci, kde se nasnídáme a navečeříme. Každý den bude možnost dokoupit si zásoby jídla na celodenní přeběh a také doplnit tekutiny. S nejvýhodnějším výběrem jídla ti rád poradí sám průvodce. Je potřeba počítat s tím, že jídlo v restauraci vyjde i s pitím na cca 25 EUR a snídaně cca 10 EUR. 

Vybavení

Budeš potřebovat cca 15-ti litrový batoh, ve kterém budeš mít bundu, věci na převlečení, skinnersky, svačinu na jeden den s litrem tekutin a vybavení do chladného počasí. Kompletní seznam najdeš ZDE.

Trail Adventures

Tato výprava se organizuje ve spolupráci s Trail Adventures, což je čistě běžecká odnož Expedition clubu pod vedením našeho dlouholetého průvodce Ondřeje Šviráka. Jako jediný v republice dělá běžecké akce "expedičního" stylu a většina jeho výprav je do míst, kam by ses sám běhat nevydal. Tyhle akce skvěle spojují fyzický výkon a autentického poznání lokální kultury. Často totiž spíme u místních lidí a člověk má tak šanci poznat danou destinaci v nepřikrášlené podobě. Nejedná se o běžecké soustředění, ale o běžeckou dovolenou. Nikdo na Tebe nebude kulit oči, když si dáš večer pár pivek a neprotáhneš si nohy. Zákazů a příkazů si v pracovním shonu užije až až a od akcí Trail Adventures můžeš očekávat svobodu a psychický relax. 

Co cestou uvidíš?

Plán akce je pouze orientační, je ovlivňován počasím, osudem a přáním samotné skupiny.

1. den

Odlet z Prahy nebo z Vídně ke středozemnímu moři. V odpoledních hodinách už protáhneme nohy v přístavním městě Corfu. Užijeme si večerní procházku po pláži a přespíme v místním guesthousu.

2. - 5. den

Doplníme zásoby a přejedeme autobusem na sever ostrova do Acharavi, odkud vyrazíme na pětidenní trail. Symbolicky ho zahájíme na pobřeží u kláštera Agia Aikaterini, na nejsevernějším cípu ostrova. Přechod ostrova od severu k jihu vede stejnou měrou písečnými plážemi, stezkami podél útesů, olivovými háji i kopci náhorní planiny táhnoucí se podél ostrova. Hned první den při něm vystoupáme na Pantokrator - nejvyšší horu ostrova. Některé části treku jsou značené, někdy si budeme hledat vlastní cestu. Když se nám do cesty postaví otevřená kavárna tak si kontakt s místními rozhodně neodpustíme. Spát budeme každý den na posteli a užijeme si plnými doušky nejen outdoorovou, ale také gastronomickou sekci tohoto legendárního ostrova.

6. den

Na závěr pětidenního trailu doběhneme podél pobřeží až do vesnice Kavos, odkud se ještě tento den vydáme zpět do hlavního města Corfu. Tady nás bude čekat pohodlné ubytování, odpočinek, dobré jídlo a hlavně oslava úspěšně zakončeného přeběhu.

7. den

Každý výprava jednou končí. Přesuneme se na letiště a vydáme se na cestu zpět do ČR.
ukázat další dny

Tvůj průvodceOndřej Švirák

Systematik
marketingový guru
orienťák
běžec

Skvělý sportovec a dobrodruh tělem i duší, který k životu bytostně potřebuje překonávat výzvy. Ondra je jeden z garantů výprav a zároveň tvůrce vizuálního a kreativního obsahu EC. Vedle březové kůry a zavíracího špendlíku má v Kápézetce taky svůj dron, se kterým dělá dechberoucí záběry ze všech koutů planety.  

Detail průvodce
Ondřej Švirák

Garant výpravy

Ondřej Švirák

Co je v ceně

  • Zajištění průvodce
  • Všechna ubytování
  • Veškerou dopravu na místě
  • Příspěvek na kurzy organizátorům
  • Mapové podklady
  • GPS
  • Práci mou a mých kolegů
  • Společné vybavení (expediční lékárnička atp.)
  • Pojištění proti úpadku
  • DPH dle zvláštního režimu

Co není v ceně

  • Letenka
  • Jídlo
  • Individuální pojištění
  • Jakékoli případné vstupy

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Jedná se o společný zájezd členů spolku Expedition Club International z.s., která je zajištěna podle platné legislativy cestovní kanceláří Expediční klub s.r.o , jež má platnou koncesi i pojištění proti úpadku u pojišťovny UNIQA ZDE. Jedná se o zájezd dle zákona č. 89/2012 Sb., část 4., HLAVA II., Díl 6. Na tuto výpravu je aplikován zvláštní režim DPH.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více v Části 4. smluvních podmínek.


Určitě není problém vystavit fakturu na zájezd dříve, přímo na tvého zaměstnavatele (např. proplacení z FKSP či jiné zaměstnanecké benefity).

Letenky

Letenky kupujeme ideálně až ve chvíli, kdy je výprava plná. Standardně to bývá 3 měsíce před začátkem výpravy. Dle podmínek se to může lehce lišit. Aktivně se Ti ozveme emailem, že je čas koupit letenky a do té doby na letenky nemusíš myslet. V emailu bude detailní popis vhodné letenky pro výpravou a způsob jak si ji pořídit. Letenky zařizujeme ve spolupráci s našimi kamarády se Zaletsi.cz, takže pokud nechceš nic řešit, vše zařídí za Tebe. Pokud jsi ovšem zvyklý/á si letenky kupovat sám/a, můžeš si je koupit sám/a.

Ještě váháš?