21. 3. - 24. 3. 2024
7 990
více
21. 3. - 24. 3. 2024
Již proběhlo

Kurz horského průvodce - Profesní zkouška

Zkouška profesní kvalifikace PK 65–020-M Horský průvodce dle zákona č. 179/2006 Sb o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání.

Expedice #1042
4 dny21. 3. - 24. 3. 2024
EvropaRakousko, Česká republika
12Účastníků
Náročnost
3 z 5
Zkouška profesní kvalifikace je logickým zakončením vzdělávání horského průvodce. Udělením profesní kvalifikace umožňuje zapsání vázané živnosti "průvodcovská činnost horská". V rámci profesní zkoušky jsou ověřovány znalosti o horském prostředí, navigaci a orientaci, práci s vedením a psychologií skupiny, orientací v zimním terénu s ohledem na lavinovou bezpečnost a poskytnutí první pomoci. Vše jak teoretickou, tak praktickou formou. Soubor otázek a hodnotící standard je blíže specifikovaný v kvalifikačním standardu. Zkouška proběhne pod vedením autorizované osoby Ing. Tomášem Kadlecem.

Kurz horského průvodce

Zkouška profesní kvalifikace je zakončením vzdělávání na horského průvodce, po jejímž úspěšném složení můžete požádat o vydání živnostenského oprávnění pro horskou průvodcovskou činnost – zároveň získáte „Osvědčení profesní kvalifikace“ s celostátní platností.


Vzdělávání horských průvodců a udělení profesní zkoušky není momentálně podmíněné absolvováním přípravných kurzů. Přesto věříme, že by člověk přebírající zodpovědnost za vedení lidí v horském terénu měl mít dostatečné vzdělání. Proto má náš kurz minimální časovou dotaci 320 hodin a doporučujeme jeho absolvování před přihlášením na závěrečnou zkoušku.

3
+
5
Průzkumník
Náročnost
Náročnost kurzu
Zkouška profesní kvalifikace proběhne v Beskydech v podobném duchu, jako přípravné kurzy zimní a letní části. Součástí zkoušky je prokázání fyzické kondice zdoláním trasy o vzdálenosti 20 - 25 km s převýšením cca 1500 m v tempu 4km/h.
zobrazit více
Přehled náročností

Ubytování

Ubytování je zařízeno na chatě v Beskydech. Ubytování není v ceně zkoušky.

Stravování

Stravování je zajištěno formou polopenze na chatě. Stravování není v ceně zkoušky.

Vybavení a půjčovna

Přesný seznam výbavy upřesníme účastníkům. Krom adekvátního oblečení je povinnou výbavou každého účastníka dvoumístní bivakovací pytel, čelovka, sněžnice, turistické hůlky a kompletní lavinový set

Doprava

Samostatně na místo zkoušky. Dopředu pomůžeme zkoordinovat spolujízdu.


Program kurzu

1. - 4. den

Sraz ve čtvrtek v odpoledních hodinách na místě konání zkoušky. Zkouška bude probíhat jak praktickou, tak teoretickou formou. Podrobné informace budou s předstihem poslány všem účastníkům. Maximum času se budeme věnovat praktickému přezkoušení dovedností venku v terénu. Krom prověření fyzické kondice účastníky čeká plánování túr v horském terénu, prezentace a konzultace odvedených výprav, praktické zkouška z navigace a orientace, lavinové záchrany a poskytnutí první pomoci. Součástí zkoušky je také teoretický test zaměřený na právní oblasti cestovního ruchu, horské prostředí, poradenství v outdoorovém sektoru aj. Zakončení zkoušky v neděli do 15:00.

ukázat další dny

Tvoji průvodci

Tom Cimr

Tom Cimr

Srdcař
idealista
instruktor
horolezec

Největší srdcař, který do klubu vkládá to nejlepší ze sebe, za každou cenu. Expe je jeho denním chlebem, jeho vášní a občas i noční můrou. Tom patří do hor a rozhodl se jít jim v životě naproti. Jeho snem je stát se horským vůdcem UIAGM a od roku 2022 je tomuto snu o pořádný krok blíže - stal se oficiálně adeptem na horského vůdce!

Detail průvodce
Tomáš Kadlec

Tomáš Kadlec

Horský průvodce
instruktor lezení
skialpinista
dobrodruh

Tom je dobrý týpek, který nezkazí žádnou legraci! Potkáš ho jak ve skalních stěnách, tak ve vysokých horách, nebo v zimě na skialpech a sněžnicích. Jeho hlavním povolání je lektorství lezeckých a průvodcovských kurzů a práci s lidmi má v krvi. Jak sám říká: "Vždy mě zajímá, kdo se mnou jde do hor, jaký je to člověk a co si nese za příběh. Rád s tebou posdílím úsměvné i drsné historky, které hory i život přinesl." Můžeš se na něj spolehnout jako na svého parťáka, který tě nikdy nenechá ve štychu.


Tom je jedním z lektorů našeho kurzu pro horské průvodce.

Detail průvodce
Vít Dubec

Vít Dubec

Muzikant
multitalentovaný čávo
surfař
horolezec
Stejně jako nemůže být lezec bez lana, Expedition Club nemůže být bez Víti. Ti dva k sobě tak nějak patří a táhnou to spolu od úplného začátku. Víťa je všestranný sportovec a umělec a pokud někdo dokáže navodit pohodovou atmosféru na výpravě, tak je to právě on!

Detail průvodce
Tom Cimr

Garant výpravy

Tom Cimr

Cena pro účastníky letní a zimní části kurzu je snížena na 5490,- Kč

Co je v ceně

  • Kompletní materiály pro realizaci zkoušky.
  • Okruhy pro vzdělávání před zkouškou.
  • Zapůjčení kompletního lavinového vybavení.
  • Náklady na lektory a autorizované osoby.
  • Tištěné a elektronické materiály pro samostatné studium.

Co není v ceně

  • Ubytování.
  • Polopenze.
  • Dopravu na místo kurzu.
  • Zajištění osobního vybavení pro pohyb v zimním terénu.

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Tuto výpravu/kurz/školení, organizuje firma Expedition Club community s.r.o. IČ: 19238355. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více ve smluvních podmínkách.




Ještě váháš?