Reference

Věra Štěpánská

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Bylo to celé fajn, líbila se mi ta odlehlá místa pro stanování, to jsem chtěla zažít a stále se k nim v duchu vracím. Na druhou stranu sprcha v Losinkách nebyla k zahození a kdybych měla stejnou akci zopakovat, tak bych ji znovu zařadila. Pěkná byla i trasa mimo turisticky značené cesty.

Vzhledem k tomu, že jsem byla před akcí zdravotně indisponovaná, věkově nejstarší, byla jsem průvodci vděčná za laskavé pošťouchnutí a podporu, abych akci nevzdala. Pomohlo mi, že zde byl i respekt k tomu, že jsem si dvě počáteční trasy zkrátila a postupně tak mohlo moje tělo naskočit. Jinak celkově bych hodnotila vedení akce jako jisté, přirozené, nenásilné, ale rozhodné - takže perfect -)

Jan Pazourek

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Průvodce byl perfektní, skvělé předávání zkušeností, rady ohledně tréninku, stravování, závodů, techniky běhu, regenerace atd prostě skromný borec  Tomáš ??

Kromě průvodce, chválím především výběr krásné trasy podél Berounky, opravdu skvělý trailovy terén, ubytování s možností sprchy. ?

Skvělý víkend s fajn partou lidí, takže duševní Relax ?%❤️?

Michal Š.

Horský průvodce 1: Navigace, orientace, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Bylo super, že byl vždy efektivně využitý celý den. Také je skvělé, že jsme měli možnost si teorii mnohokrát vyzkoušet a to velmi zábavnou formou. Děláte to moc dobře. Všichni jsme se bavili a zároveň se naučili spoustu věcí.

Všichni průvodci byli velmi zkušení a plní energie. Dokázali jste zaujmout a výklad byl poutavý. Chtěl bych to někdy umět, tak jako vy ?.

 

Bára Zýková

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Průvodce byl vynikající! Profík a srdcař -) Akorát jsme ho asi občas zklamali, když jsme nevyrazili na úplně všechny naplánované tisícovky -)

Moc děkuji za dalši skvělou akci! Bylo to jako vždy skvělé (ač tentokrát o něco pohodovější než ostatní výpravy na kterých jsem byla - ale to taky není k zahození -)). Už začínám číhat, kam s Expe vyrazím na Silvestra.

Verča Bílková

Kurz skalního lezení - základy, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Jako absolutně všechny akce, které jsem doposud s EC absolvovala byla i tahle úplně boží - skvěle vybalancovaná teorie vs lezení. Dochází mi slovní zásoba a už moc nevím jak vás originálně pochválit. :) Takže díky moc za skvělou akci a super den!

 

Roman Vaněk

Poloniny a Vihorlat pod 24 let, průvodce: Lukáš Mádr

Lukáš byl super průvodce. Přestože na Poloninách nikdy nebyl, měl cestu nastudovanou, věděl kde nás čeká zdroj vody a kde to naopak bude suší. Když jsme na večer došli do tábořiště, zaběhl nám vždycky pro vodu a to se cení :)

Spojení expedice pod 24 let a cenové dostupnosti se mi velmi líbí a na podobnou výpravu pojedu rád znova.
Hlavní cestu jsme stihli o den dříve, takže poslední dny byli o to klidnější a zažili jsme toho více :)

 

Petra

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Průvodce Martin bol skvelý, všetko mal naplánované, prípadne sme plán mierne upravili podľa aktuálnej situácie a počasia. Vybral moc krásne trasy a Sheila sa vždy postarala o dennú dávku roztomilosti. Za mňa veľká spokojnosť a už sa teším na ďalšiu výpravu -)

Matěj Plch

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Chválím luxusní ubytování, možnost běžet nalehko, pěknou trasu, rozumné tempo, fajn skupinu, pár rad a triků od Tomáše. Byl to pohodově strávený víkend.

Šárka Francová

Kurz horského průvodce - letní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Super kurz, nečekala jsem tak komplexní zasvěcení do práce horského průvodce,  byla jsem fakt hodně mile překvapená profesionalitu a příjemným přístupem všech organizátorů.  Nastartovali můj zájem a motivaci vzdělávat se v tomto směru mnohem víc. Zajímají mě teď i témata,  která mi dřív připadala celkem okrajová a nudná (ano, taková meteorologie zní na první poslech fakt otřesně) ale najednou to dává smysl, když si to člověk propojí s tím, co se kde může stát atd. Atd. Za mě fakt super akce.

Martina Opavová

Poloniny a Vihorlat pod 24 let, průvodce: Lukáš Mádr

Lukáš byl skvělý průvodce! Trasu měl skvěle naplánovanou, byla s ním sranda, vždy čekal na poslední členy výpravy, často kontroloval počasí (a kdyžtak podle toho přizpůsobil trasu), hlídal, aby všichni měli dostatek vody a popřípadě se ji snažil ihned sehnat. Uměl na naší výpravě udělat skvělou atmosféru, byl velice ohleduplný a nápomocný.  Vše, co by měl podle mě ideální průvodce splňovat, to splňoval i Lukáš, děkuji za tak skvělého průvodce!

Líbila se mi super parta, krásné výhledy, příroda, koupání v řece, večeře při západu slunce, celkově celá expedice. :)

Ondřej Fujtík

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Průvodce hodnotím velmi pozitivně. Tomáš se o nás skvěle postaral a provedl nás krásnými místy Křivoklátska.

Nebyl jsem spokojen akorát s počasím. :D Dvakrát jsme pořádně zmokli. To bych si příště klidně odpustil. :)

Martin Pluhař

Kurz horského průvodce - zimní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Na kurzu bych pochválil:

1) Strukturu. Myslím, že teoretické základy pro pohyb v zimním terénu, lavinová prevence a záchrana byly jasné a dostatečné. Určitě jsem se toho dost naučil a samozřejmě následné výlety do okolí, praktické nácviky a šťourání ve sněhu spojily vrstvy všech informací do konzistentního celku.
2) Místo. Chata Liezener Hütte byla fakt dobrá volba. Pro potřeby kurzu splňovala všechny potřeby a okolí je ideální na půldenní/jednodenní výlety i házení lopatou poblíž chaty.
3) Toma s Víťou za přípravu a veškerou péči.
4) Účastníky za příjemný kolektiv a super spolupráci.
5) Bylo to pro mě fakt skvěle strávených 6 dní, kdy jsem se bavil, odpočinul a hlavně se něco nového naučil.
6) Základy na kterých se dá dál stavět. Určitě teď po kurzu vím, co chci dál studovat a kde se dá přidat/dohánět.

Kajuš (Karolína Kučáková)

Víkendovka - Západní Tatry, průvodce: Kristýna "Berči" Bercsényi

Teším sa, že som do toho šla a môžem spoznávať viac a viac členov Expe. S Berči by som kľudne a kedykoľvek šla aj na nejaký dlhší choďák.  Bola skvelá, zorganizovaná, priateľská a myslím, že sme boli všetci veľmi spokojní. Odporúčam!

Ivan Floreš

Bulharsko - přechod Pirinu - Poslední místo, průvodce: Martin Ksandr

Martin je skvělý průvodce. Je to kamzík, který běhá po horách tam a zpět a hledá ideální trasu. Když je potřeba, zajistí support pro slabší členy výpravy. Libí se mně, že se snaží vždy využít maximální potenciál míst, ale zároveň nic neláme přes koleno, takže neprostupným či nebezpečným cestám se vyhýbá. V neposlední řadě je také zdrojem zábavy. :)

Vzhledem k náročnosti bylo fajn mít jeden den odpočinkový s možností menšího výletu na lehko. Také velmi oceňuji závěrečnou návštěvu termálních pramenů.

Leona

Hřebenovka Lužických a Jizerských hor - Poslední místo, průvodce: Jakub Frank

Prošla jsem místa, která jsem neznala. Byla fajn parta, prima průvodce, dobrá organizace a hlavně byla dobrá nálada.

Průvodce Kuba je skvělý! Znal trasu dopředu, bylo možné ji upravit podle tempa a požadavku skupiny. Uměl vyřešit nepříjemné situace ohledně bydlení na soukromém pozemku -) Podpořil mě, když mi bylo trochu ouvej. Ráda s ním pojedu znovu.