5. 4. - 7. 4. 2024
300
více
5. 4. - 7. 4. 2024
Již proběhlo

Tátové s dětmi - jarní čundr

Děti a tátové všech věků spojte se! Vyrážíme opět se stanem v batohu, s dětmi po boku a s prázdnem v hlavě. Tentokrát nás čeká údolí řeky Brtnice a Jihlavy.

Expedice #1151
3 dny5. 4. - 7. 4. 2024
ČeskoČeská republika
15Účastníků
Náročnost
2 z 5
Dlouho jsem hledal v mapě nějakou novou díru, kam se s dětma zašít. A našel! Sraz je v městečku Brtnice v pátek 14:00. Bereme znovu děti všech věků, budeme si muset nějak poradit. Opět beru společný stan pro 8 lidí, kotlík na společné vaření a společné jídlo nakoupíme po dohodě. Hlavní je ať si osvobodíme hlavu i život od pravidel, civilizace a umývání. Zbytek nějak dopadne.
2
5
Turista
Náročnost
Jednodenní túry a lehké výlety
Náročnost? Labužník. Jako vždy s Filipem. :) Akce je koncipovaná pro libovolný počet tatíků a libovolný počet dětí všech věků. Moje děti budou v tu dobu staré 3 roky a 8 let . Půjdeme denně cca 14km. Starší děti to ujdou na pohodu, já třeba svoji Ester ponesu většinu času v nosičce. S věcmi si budeme pomáhat. Vaření společné, jídlo společné, stany společné.
zobrazit více
Přehled náročností

Co je v plánu

Vyrazíme z Brtnice, kde necháme auta a přespíme u soutoku Brtnice a Jihlavy. Pokud to půjde, přímo na hradě Přímělkov. Druhý den budeme pokračovat podél, řeky Jihlavy někam do okolí Okříšek, kde nám nejspíš dojde dech a vybudujeme si druhé tábořiště. V neděli pak dorazíme do Třebíče, zajdeme si na oběd a sedneme na vlak případně se vrátíme pro auta. Táto, sbal spacák, vysočinu a nějak to dopadne. Pokud se ti líbí myšlenka strávit s námi pár dní v přírodě, vyplň přihlášku a napiš do ní kolik děcek a jakého věku bereš. Vzhledem k tomu, že se jedná o víkendovou akci, přihláška je automaticky závazná (konečné slovo o složení skupiny bude mít průvodce).

Kdo za tím stojí?

Kdo jiný než Filip Vítek, který vyvezl naše děcka až do Afriky nebo třeba na sopku Etnu.  Tátové s dětmi respektují tato pravidla:


1. Když jsou tatínci v pohodě, jsou děti v pohodě.

2. Vyhledáváme dobrodružství.

3. Děti potřebují hranice a uvnitř nich svobodu.

4. Děti (všechny) poslouchají tatínky (všechny).

5. Cestujeme skromně, i když nemusíme.



Ubytování a stravování a výbava

Spát budeme pod širákem, v případě špatného počasí včas zareagujeme. Spacák a karimatku s sebou. Každý vlastní, vezmi si svačinku s sebou z domu :-) Po cestě půjde dokoupit někde jídlo.

Co cestou uvidíš?

Plán akce je pouze orientační, je ovlivňován počasím, osudem a přáním samotné skupiny.

1. -3. den

Sraz: Pátek 5.4. v 14:00 hod Brtnice

Návrat: Neděle 7.4. odpoledne Třebíč

Pokud máš více dotazů, zavolej rovnou Filipovi - 604 202 854

ukázat další dny

Tvůj průvodceFilip Vítek

Otec
storyteller
kamarád
tahoun skupiny

Filip je nedílnou součástí Expedition Clubu už řadu let. Společně jsme zažili výstup na Gasherbrum II (8035m), vylezli na Muztagh Atta (7556m), přešli zamrzlé jezero Khovsgol v Mongolsku, absolvovali šílenou jízdu autem přes mauritánskou poušť nebo prošli krajinou ledních medvědů na Špicberkách. 

Detail průvodce
Martin Ksandr

Garant výpravy

Martin Ksandr

Tatík platí za účast 300 Kč a každé dítě 300 Kč. Jedná se o spolkovou akci, která je nezisková a akci organizujeme pod hlavičkou našeho Spolku Expedition Club International z.s. IČ: 057 09 741. Tyto náklady pokrývají jen organizaci a čas Filipa.  Zbylé náklady si platíš sám za sebe (kemp, jídlo atd.). Aby to bylo jednodušší, Filip si peníze za členský příspěvek vysbírá až na místě. 

Co je v ceně

Organizace a čas Filipa

Co není v ceně

Zbylé náklady (kemp, jídlo atd.)

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Jedná se o společnou výpravu členů spolku Expedition Club International z.s., která je plně zajištěna spolkem Expedition Club International z.s. IČ: 05709741. Výprava je nezisková. Mimořádný členský příspěvek slouží pouze na pokrytí nákladů spojených s organizací výpravy. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více v Části 3. Pravidel Spolku

Jak je to s řízením?

Řidičem bude po většinu času průvodce, ale kvůli bezpečnosti se po předchozí dohodě na dálnici vystřídá se zkušeným řidičem z Vašich řad. Ti kdo sedí na předních sedadlech nikdy nespí a mají za úkol konverzovat s řidičem a udržovat jej bdělého.

Účastníci kurzu horského průvodce

Některé víkendovky nevedou naši průvodci, ale účastníci kurzu horského průvodce v rámci průvodcovské praxe ke kurzu. Nemusíš se bát, za všechny naše účastníky dáme ruku do ohně a přípravu s nimi konzultujeme. Naopak budeme rádi, pokud od tebe průvdoce dostane zpětnou vazbu ke svému výkonu.

Víkendovky, stejně jako další členské akce organizujeme nekomerčně. Chceme vytvořit prostor pro potkávání lidí z naší komunity. Na akci fungujeme jako parta kamarádů, kteří jsou si rovni.

Ještě váháš?