Reference

Martin Pluhař

Kurz horského průvodce - zimní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Na kurzu bych pochválil:

1) Strukturu. Myslím, že teoretické základy pro pohyb v zimním terénu, lavinová prevence a záchrana byly jasné a dostatečné. Určitě jsem se toho dost naučil a samozřejmě následné výlety do okolí, praktické nácviky a šťourání ve sněhu spojily vrstvy všech informací do konzistentního celku.
2) Místo. Chata Liezener Hütte byla fakt dobrá volba. Pro potřeby kurzu splňovala všechny potřeby a okolí je ideální na půldenní/jednodenní výlety i házení lopatou poblíž chaty.
3) Toma s Víťou za přípravu a veškerou péči.
4) Účastníky za příjemný kolektiv a super spolupráci.
5) Bylo to pro mě fakt skvěle strávených 6 dní, kdy jsem se bavil, odpočinul a hlavně se něco nového naučil.
6) Základy na kterých se dá dál stavět. Určitě teď po kurzu vím, co chci dál studovat a kde se dá přidat/dohánět.

Věra Štěpánská

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Bylo to celé fajn, líbila se mi ta odlehlá místa pro stanování, to jsem chtěla zažít a stále se k nim v duchu vracím. Na druhou stranu sprcha v Losinkách nebyla k zahození a kdybych měla stejnou akci zopakovat, tak bych ji znovu zařadila. Pěkná byla i trasa mimo turisticky značené cesty.

Vzhledem k tomu, že jsem byla před akcí zdravotně indisponovaná, věkově nejstarší, byla jsem průvodci vděčná za laskavé pošťouchnutí a podporu, abych akci nevzdala. Pomohlo mi, že zde byl i respekt k tomu, že jsem si dvě počáteční trasy zkrátila a postupně tak mohlo moje tělo naskočit. Jinak celkově bych hodnotila vedení akce jako jisté, přirozené, nenásilné, ale rozhodné - takže perfect -)

Leona

Hřebenovka Lužických a Jizerských hor, průvodce: Jakub Frank

Prošla jsem místa, která jsem neznala. Byla fajn parta, prima průvodce, dobrá organizace a hlavně byla dobrá nálada.

Průvodce Kuba je skvělý! Znal trasu dopředu, bylo možné ji upravit podle tempa a požadavku skupiny. Uměl vyřešit nepříjemné situace ohledně bydlení na soukromém pozemku -) Podpořil mě, když mi bylo trochu ouvej. Ráda s ním pojedu znovu.

Prokop Tomíšek

Beskydy a Javorníky - přechod, průvodce: Martin Ksandr

Pochválil bych prostředí, perfektní bandu lidí, náročnost (té bylo občas relativně hodně, ale bylo lze ji upravit a na závěr to byl zdroj dobré motivace). Průvodce Martin je super týpek, vyzná se, dokáže tě zabavit a nějak zvláštně i namotivovat. Co je super, že má přehled o lidech ve skupině a dovede podle toho upravovat dynamiku cestování. Lepší to být nemohlo.

Jan Feller

Dvoudenní kurz na skalách K2-03, průvodce: Filip Čapek

Filip byl naprosto excelentní průvodce (tady spíše instruktor). Naučil nás všechno, co si člověk představí pod základy a začátky lezení. Vše vysvětlil fantastickým způsobem - jasně, přehledně, zapamatovatelně, a po několika opakováních bezpečně na zemi nás vzal vyzkoušet si nabyté dovednosti na skalách. Po večerech byl skvělým parťákem na kus řeči se spoustou super příběhů a historek.

Moc díky za tuto příležitost.

Lukáš Oberreiter

Zugspitze a Grauspitz - nejvyšší vrcholy Německa a Lichtenštejnska, průvodce: Adam Stejskal

Pochválil bych informovanost o výšlapech. Bylo to jak pro dobro průvodce, tak pro naše dobro, abychom nešli slepě za ním. Takhle si každý mohl do jisté míry volit i vlastní tempo. Především chválím i brutální improvizační změnu a reakci na covidovou situaci ve Slovinsku. Super.

Průvodce Adam byl skvěle připravený a nenechával stěžejní věci náhodě. Časový nátlak se ukázal jako velmi důležitý, jinak by se asi nedaly vylézt dva nejvyšší vrcholy za tak krátkou dobu. A taky je to hecař, což je pro mě osobně asi nejdůležitější -D.

Jsem naštvanej, že jsem žádný takový trip nepodnikl mnohem dřív. Zároveň jsem ale rád, že jsem tohle mohl okusit skrze vás ). Byla to famózní zkušenost, takže snad příště někde jinde! )

Lenka Janováčová

Hřebenovka Lužických a Jizerských hor, průvodce: Jakub Frank

Precizní organizace, průvodce o nás pečoval jako o vlastní děti, rozdělal pro nás za deště oheň a kdyby mohl, snese nám modré z nebe -) Moc jsem ocenila, že trasu přizpůsoboval našim silám (rozuměj prodloužil -) a počasí (v jedné restauraci jsme byli 3 hodiny -) A skvělá parta lidí!

Kubík byl neskutečný! Tak precizního a starostlivého kluka bych chtěla mít doma! Měl všechno pečlivě naplánované, starostlivě o nás pečoval a dbal na to, aby si s každým popovídal a dozvěděl se něco o něm. A když se mu u piva trochu rozvázal jazyk, žasla jsem, jak to má ve svých tuším 28 letech pěkně všechno srovnané! Thumbs up!

Bylo to moc prima a ráda pojedu s Kubíkem na Srí Lanku či do Nepálu!

Ondřej Fujtík

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Průvodce hodnotím velmi pozitivně. Tomáš se o nás skvěle postaral a provedl nás krásnými místy Křivoklátska.

Nebyl jsem spokojen akorát s počasím. :D Dvakrát jsme pořádně zmokli. To bych si příště klidně odpustil. :)

Monika

Jednodenní ferratový kurz 8.9.2018, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Skvěle vyvážená teorie s praxí, ferrat jsme si užili úplně dosyta, kluci organizátoři byli neuvěřitelně milí a zároveň profesionální... Prostě parádní kombinace :-) 

Adel

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Pochválila bych trasy, rady, tipy na zlepšení běžeckého stylu/techniky, ale zároveň pohodový přístup. Tom byl ochotný, nápomocný a pohodový průvodce. 

Tohle byla má třetí běžecká expedice s vámi a doufám že rozhodně ne poslední! 

Michal Š.

Horský průvodce 1: Navigace, orientace, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Bylo super, že byl vždy efektivně využitý celý den. Také je skvělé, že jsme měli možnost si teorii mnohokrát vyzkoušet a to velmi zábavnou formou. Děláte to moc dobře. Všichni jsme se bavili a zároveň se naučili spoustu věcí.

Všichni průvodci byli velmi zkušení a plní energie. Dokázali jste zaujmout a výklad byl poutavý. Chtěl bych to někdy umět, tak jako vy ?.

 

Markéta

Víkendovka - Horem Dolem Krušnými horami, průvodce: Bára Chaloupská

Barča měla výlet pěkně připravený včetně netradičních úseků jako průchod štolou nebo bažinou :D celá akce se nesla v příjemné atmosféře.

Díky za super víkend!

Gábina Vítková

Hangar boulder camp - Magic wood, průvodce: Hangár Tým, Jeník Jurečka

Poznala jsem fajn lidi a parádně jsem si zalezla na fakt krásném místě. Určitě budu zvažovat účast na nějakém dalším boulder campu.

Jeník byl super! Vždycky plný nadšení, všechno s náma diskutoval, co se nám chce dělat, kam chceme jít, pomáhal vybírat bouldery, hezky se staral o spokojenost celé skupiny. I když oblast sám předem neznal, vždycky si něco dopředu nastudoval, vzal nás na nějaké místo a pak s neutuchajícím elánem běhal s průvodcem po lese a hledal, kde by se nám mohlo něco líbit. Navíc s ním byla zábava, ráda jsem ho poznala.

 

 

Martin

Víkendovka - Horem Dolem Krušnými horami, průvodce: Bára Chaloupská

Bára měla po celou dobu akce vše pevně pod kontrolou. Počasí se neustále měnilo a předpověď z večera ráno neplatila - Bára ale vždy dokázala na situaci reagovat i s ohledem na přání účastníků a samotnou trasu a harmonogram expedice případně upravit. Vymyslela opravdu skvělou a velice zajimavou trasu, Krušné hory nám představila v nejlepším možném světle. Rozhodně bych se nebál pod vedením Báry jet na delší a náročnější cesty, po celou dobu cesty jsem neměl pochyby o jejích schopnostech a rozhodnutích. V neposlední řadě je Bára velice sympatickou a kamarádskou osobou, což vnímám u průvodce jako velice důležité.

Tereza Houšťová

Kurz lezení 16. dubna 2023, průvodce: Jan Polášek

Honza byl naprosto perfektní, hlavně se mi líbilo, že to byl profík, hodně dbal na zásady bezpečnosti, navíc vždy to, co vykládal, propojil s praktickou ukázkou a ,,nutil" si nás to hned vyzkoušet, zároveň byl trpělivý, nebyl nepříjemný, když nám něco nešlo, motivoval, podporoval, prostě super, šla bych klidně na další, pokračovací kurz! :)