Reference

Viktor Vyskocil

Chorvatsko na seakajaku - Šibenik PLNO, průvodce: Tereza Cupáková

Tereza byla výborná průvodkyně, dělala správné rozhodnuti ve správný čas. Vše bylo v pohodě!

Doprava byla lepší než jsem čekal - Honza naprosto bezproblémový řidič! Počasí - ať už ho objednával kdokoliv - na jedničku! Parta lidi - výborná! Správné dávkováni aktivit - pokaždé jsme byli příjemně unaveni a vybalancovaní v rámci skupiny. Terčina znalost prostředí a výběr míst na zastaveni. Sebezachrana a trénovaní eskymovani bylo výborné - šité každému na míru.

Bylo to lepší než jsem cekal a jsem rád, že jsem s Vámi jel!

Honza

Silvestr pod sněhem v Bosně - Prenj - PLNO, průvodce: Standa Dadák

Standa je super. Průvodcuje se zapálením, drží pohromadě celou skupinu, aktivně lidi na výpravě zapojuje a nějakým nepochopitelným způsobem dokáže vyhovět všem. Rychle dokáže přeplánovat výpravu podle aktuální situace, snaží se edukovat co se týče vybavení, bezpečnosti a má hodně trpělivosti. Sakra, už to vypadá, jako by to psal Standa sám co? No prostě jeho výpravy jsou super a dojezd v Klubu cestovatelů byl boží.

Monika Hubková

Chorvatsko - Jižní Velebit - PLNO, průvodce: Jakub Frank

Kuba je jedním slovem NEJLEPŠÍ! Je to velký vtipálek, který bere vše s nadhledem (včetně sám sebe) a perfektně rozumí dynamice ve skupině. Vše probíhalo bezchybně a nálada osazenstva byla díky Kubovi vždy pozitivní a to i přes nepřízeň počasí. Vše co se dá ovlivnit bylo perfektní!

Petr Schreier

Týdenní Bosna - PLNO, průvodce: Petr Tobolák

Upřímně jsem vůbec nevěděl, co od takové dovolené čekat. Expedice pod vedením průvodce, země, ve které jsem nikdy nebyl, přechod na těžko (byť krátký), který jsem do té doby absolvoval pouze jednou a 9 lidí, které jsem nikdy v životě neviděl. To vše ve mně nejprve vyvolávalo poměrně velký pocit nejistoty a mohu říci, že i proto jsem se na dovolenou nijak zvlášť netěšil...to vše se ale změnilo hned od prvního dne, kdy průvodce navodil přátelskou atmosféru a během cesty na místo jsme se společně začali poznávat. Celá expedice byla skvělá, průvodce úžasný a po téhle zkušenosti s Expeditionem Clubem to určitě nebyla moje poslední akce! Peťo, ještě jednou díky za nádhernou dovolenou. :)

Sebastian Vrbík

Silvestr v bosenských horách - PLNO, průvodce: Petr Tobolák

Petr byl jako průvodce perfektní, jde vidět ze už nějaké ty zkušenosti má a celou skupinu korigoval s prstem v nose a na prvním místě byla bezpečnost, lepšího průvodce sem si nemohl přát. A sedl mi i po té lidské stránce, neustále se zajímal jestli všichni mají vše a jsou ok, takže super, na další expedici bych chtěl jet zase s ním, tak snad to vyjde, ještě přemýšlím, co bych mu vytkl ať to nevypadá, jak kdybych byl zmanipulovaný a chválil ho do nebes, ale opravdu mě nic nenapadá. :)

Lída Pometlová

Týdenní Bosna - PLNO, průvodce: Honza Švábenský

Na expedici jsem jela poprvé, takže pro mě byla plná očekávání i poznání svých možností. A rozhodně předčila mé očekávání. Pochválila bych spaní u jezera i na parkovišti v národním parku s nádherným výhledem na hory a neskutečně krásnou oblohou plnou hvězd. Náročnou, ale skvělou cestu do jeskyně. A prostě všude ten neskutečně krásný výhled. A jako bonus skvělé počasí. :)

Děkuji Honzovi za jeho výborné vedení výpravy. Měl hezky všechno naplánované a člověk se na něj mohl ve všech ohledech spolehnout. Je skvělý parťák a stmelovač týmu.

Díky za to co děláte a jak to děláte!

 

Anežka Jelečková (Marunka)

Silvestr v srdci Balkánu - PLNO, průvodce: Michal Just

Míšu bych ohodnotila dvěma zdviženými prsty! Byl výřečný, vtipný a občas i upocený, ale to jsme byli všichni.. Zas nám o kousek zvedl žebříček náročnosti výpravy, takže si teď trochu honíme triko, kolik jsme toho za těch pár dní stihli. Jednoznačně bych další výpravu s ním i jeho oslňujícím charismem podnikla!!.

Martin Šafránek

Silvestr v bosenských horách - PLNO, průvodce: Petr Tobolák

Akce byla ze strany průvodce, Petra Toboláka perfektně připravena. O cestě a programu nás v průběhu neustále informoval a podle nálady a tužeb svých svěřenců nabízel mnoho alternativ. Místní historické a přírodní atrakce vždy zpestřil krátkým výkladem z dějepisu. Petra hodnotím jako neuvěřitelně milého, obětavého a inspirativního člověka, se kterým bych se nebál kamkoli cestovat.

Akci mohu všem ostatním jen doporučit.

Radek Hrabčák

Chorvatsko na seakajaku Mali Lošinj, průvodce: Tereza Cupáková

Výprava na Lošinj postupně gradovala. Bylo to pěkné, rozmanité (olej i vlny), spali jsme v krásných zátokách, líbilo se mi to. Určitě se zase někdy přidám.

Děkuju.

Alžběta Davidová

Silvestr v srdci Balkánu - PLNO, průvodce: Petr Tobolák

Extrémně vydařená akce, která předčila očekávání. Oslava nového roku v rytmu balkánské hudby se senzačními lidmi - 2 výpravy (18 lidí), které si během 2 dní náramně pohodově sedly a vznikla nová přátelství. Hudba, karaoke, čaj 19, sněžnice, výhledy, azurové počasí, místní lahůdky, historie Sarajeva, deskovky, hluboké diskuze i odlehčené vtípky... nic nechybělo :)

Petra hodnotím na jedničku a zasloužil by si zlatého bludišťáka za výdrž a pozitivní náladu, kterou ve skupině rozhodně udržoval. Díky Petře a Evi za nejlepší Silvestrovskou akci. Petr měl vždy připravený plán, uměl si poradit s autem a postaral se o všechny členy, bez rozdílu. Díky moc!

 

Tomáš Hrnčiar

Silvestr v srdci Balkánu - PLNO, průvodce: Michal Just

Chvalim jednoznačne prespanie v bivaku. Bola to pre mňa nová skúsenosť a ráno v sedle som si fakt užil. Následný zostup po hrebeni bol výborný tiež, ako som už spomenul vyššie. Páčila sa mi aj Michalova flexibilita v plánovaní programu. Vďaka tomu, že nenapadol sneh, mohli sme ísť na chatu zaujímavejšou trasou. Taktiež som si užil urbex po opustených budovách, či už olympijské skokanské mostíky, bobová dráha, ale hlavne ten hotel bol skvelý.

Michal bol skvelý. Veľmi nám pomohol ešte pred výpravou, keď sme vyberali vhodný spacák a poskytol nám obsiahle informácie. Oceňujem, že po ceste z bivaku nás zobral po hrebeni späť na chatu. Trasa bola veľmi zaujímavá a tie krásne výhľady som si fakt užil. Zároveň nám pomáhal v technicky náročnejších pasážach. Michal si zaslúži *****/***** )

Na expedíciu som šiel s cieľom spoznať nových ľudí a objaviť zaujímavé miesta. Myslím si, že oboje sa podarilo a určite plánujem ísť s Expe na ďalšie expedície v budúcnosti.

Veronika Clausová

Silvestr v srdci Balkánu - PLNO, průvodce: Michal Just

Michal byl fakt super, udržoval v partě dobrou náladu a vždy byl otevřenej našim nápadům. Do programu přidal přespání v bivaku v horách a to bylo skvělý. V horách dával na všechny pozor, pomáhal méně zkušeným. Akorát musí trochu potrénovat Krycí jména. :D Dávám pět hvězdiček z pěti!

Na výpravě se mi líbilo všechno - super parta lidí, program a nezapomenutelné zážitky. Výpravy s Expe prostě stojí za to! Chudáci lidi kolem mě pak musí ještě dlouho poslouchat, co všechno jsem zažila.

Díky za to, co děláte! Jste boží! :)

Lukáš ŠIDLO

Silvestr v srdci Balkánu - PLNO, průvodce: Michal Just

Nejsem příliš velký cestovatel. Pokud někam v minulosti cestoval, tak spíše s cestovní kanceláří, do hotelu atd... Takže pro mě byla celá tato akce jedno velké dobrodružství, na které budu dlouho vzpomínat. A k tomu přispěla i velice dobrá skladba lidí, se kterými jsem měl možnost expedici zrealizovat. Prostě si to všechno sedlo. Vážně to byla sranda.

Průvodce hodnotím jako velice spolehlivého, zábavného a všeobecně věcného . Líbily se mi všeobecné informace, které nám mohl poskytnou - ohledně cestování, jeho zkušeností s různými pobyty atd. Za sebe můžu říct, že jsem rád, že našim průvodcem byl právě Michal. Na tuto práci se určitě hodí.

Pája Tefelnerová

Černá Hora - Sutjeska, Bioč a Durmitor - PLNO, průvodce: Martin Ksandr

Martin je profík každým coulem a je to znát od začátku do konce - komunikace s námi, příprava akce, její samotný průběh. Celkově je mi velmi sympatická filozofie výprav, za kterou stojí. Bylo prima poznat jejího nositele.

Díky za fajn seznámení s Černou Horou, a zase někdy na viděnou na Vašich výpravách! :)

Eliška Sýkorová

Týdenní Bosna - PLNO, průvodce: Martina Podhůrská

Byla to pro mě první akce expedition clubu, takže nemůžu porovnávat. Ale moc se mi líbil program a konkrétní poskládání aktivit.

Průvodkyně byla jedním slovem skvělá. Podporující a motivující, že jsem dokonce i já vylezla na Maglič a pak ještě na těžko došla k autu.

Byla to super akce!