Reference

Natália Gachallová

Nejvyšší balkánské vrcholy, průvodce: Eva Mariánková

Super parta a průvodce. Líbilo se mi střídání dnů v horách s odpočinkovějšími dny na přesuny a památky/kulturu. Program byl nabitý, ale v případě potřeby i dost flexibilní na to, aby se všichni cítili v pohodě.  Nemůžu vytknout zhola nic.

Evka byla naprosto skvělý průvodce, na kterého byl spoleh, vše klapalo skvěle, každý problém vyřešila s grácií a nepokazila žádnou srandu. Organizace na jedničku a i lidsky jsme si, myslím, dost sedli.

Díky moc, Evi! Bylo to super!

 

Tadeáš Západ Vala

Balkán, průvodce: Ondřej Švirák

Ondra byl super a nemám k němu ani k jeho průvodcování výhrady:-D Líbil se mi jeho přístup k plánu a organizaci akce. Opakovaně nám dával na výběr z možností, kam se podívat a kam jet, a adekvátně reagoval na naše názory co udělat jinak (např. ohledně místa spaní,...) Po pravdě nebyla žádná konkrétní věc, se kterou jsem byl nespokojen, za což kromě destinace a průvodce byla zodpovědná výborná parta lidí :-) 

S Expedition Clubem jsem vycestoval už podruhé a utvrdilo mě to v myšlence, že jakmile budu mít opět čas, peníze a možnosti, pojedu s vámi moc rád někam znovu :-)

Monika Hubková

Srbské hory, průvodce: Filip Vítek

Filip je top strop. Dává skupině pocit demokracie, avšak nenechte se zmást - má vše a všechny pevně pod kontrolou. Filip je zábavný, vždy dobře naladěný, jen tak se nenechá rozházet a oplývá velmi důležitým super skillem - je to stopařský a běžecký mistr. :) S Filipem prostě chceš jet kamkoliv. 

Kromě povedeného průvodce bych pochválila i pestrý a vyvážený program. Za týden jsme toho stihli jako za 14 dní a ani chvíli se nenudili. Dále bych vyzdvihla srbskou partu, kde se jednotní členové krásně doplňovali navzdory velkému věkovému rozpětí.

Pavel Pechman

Nejvyšší balkánské vrcholy, průvodce: Eva Mariánková

Eva byla naprosto super - připravená na všechno, domluva (na cokoliv) úplně v pohodě, hora trpělivosti a hlavně spíš parťák a kamarád.

Ač bych jindy preferoval víc punk, hodně se mi líbila připravenost ohledně vytipovaných míst na spaní. Nemuset v počasí, které jsme měli (vedro), jezdit dvě hodiny po okolí a hledat rozumné místo, ale naopak se místo toho pořádně najíst nebo vykoupat, bylo super. Byl jsem spokojený snad se vším kromě vlastní fyzičky a nevyhnutelného návratu domů.

 

Zuzana Kubalová

Nejvyšší balkánské vrcholy - PLNO, průvodce: Jan Žert

Akce měla výborně rozvržený plán. Průvodce (Honzík) je pohodář, bavič a hlavně na svém místě . Profesionální přístup, vzniklé mini zádrhely zvládl rychle, s úsměvem a klidnou hlavou vyřešit. Klobouk dolů za řízení auta během celé akce a ještě do toho vše organizovat. Velké plus za informovanost ohledně míst, které jsme navštívili (a nebylo jich málo za těch 12 dní), ať už historická tak i aktuální fakta. Byla jsem s vámi na 2 akcích a prozatím jsem nadšená, takže jen tak dál. :)