Novinky 11/22

Černý pátek je za námi, nákupáky praskají ve švech a ze slev všude kolem se Ti protáčí panenky. My na vánoční slevové akce moc nejsme - sorry jako. Chceme Ti ale i tak udělat radost, sice ne zlevněnou cenovkou, ale způsobem bližším naší filozofii. Rozhodli jsme se vyhlásit Expediční grant pro aktivní členy Expedition clubu. Abys měl trochu lepší představu o tom, co to znamená, mám pro tebe 2 příběhy.

Expe Grant pro Pavlínu

Pavlína Adam, byla dlouholetou účastnicí našich akcích. Prošli jsme spolu Špicberky, Polární Grónsko, vystoupali na Ararat a zažili spoustu dalších výprav. Tušili jsem, že Pájin potenciál je mnohem větší, než jen v roli účastnice. Když přišla s myšlenkou přejít celý Great Himalayan trail, neváhali jsme ani vteřinu a finančně ji podpořili. Pavlína dokázala to, co jen hrstka lidí na světě a probudila v sobě vášeň pro dálkové treky. Dneska má na kontě kromě Great Himalayan trail taky Pacific crest trail a Great Jordan trail a plnou hlavu plánů k tomu. Když si dala pauzu od práce na ministerstvu, moc rádi jsem ji přivítali mezi našimi průvodci!

Expe Grant pro Dana

Dan Boblach je bez nadsázky jeden z pilířů Expedition clubu. Většího srdcaře mezi aktivními členy opravdu nenajdeš. Na Danovu první akci už si ani nevzpomenu, ale určitě to byla velká jízda. Dan s námi projel všechny kouty světa, zúčastnil se dvou expedic pod hlavičkou klubu a probudila se v něm taková vášeň pro hory a cestování, že letos uspořádal svou první samostatnou expedici do Surinamu, kde splul 220 km po řekách Zuid a Lucie v izolované části Amazonského pralesa. Článek o této akci najdeš na našem BLOGU. Dan byl první, koho jsme v rámci Expe grantu podpořili a prokázal, že za ty roky, co se známe, urazil obrovský kus cesty a stal se opravdovým expedičním matadorem (a to neříkám jen proto, že má vytetované naše logo na rameni).

Snad je z těchto odstavců patrné, že si opravdu vážíme lidí v naší komunitě. Chceme Vám všem dát něco zpět za Vaši přízeň, díky které nás naše práce naplňuje, a díky které jsme zvládli přečkat covid a všechny další nepřízně osudu.

Vyhlašujeme proto nový Expe grant čistě pro naši členskou základnu. Pokud jsi náš aktivní člen a máš zajímavý nápad na expedici, rádi Tě kdykoliv podpoříme. Grant není nijak časově omezen a návrhy přijímáme kdykoliv. Stačí mít zajímavý cíl, který naplní význam slova expedice a musíš nás přesvědčit, že víš do čeho jdeš a máš tah na bránu. Výše grantu a způsob podpory bude individuálně posouzena, dle parametrů expedice.

Doufám, že jsme alespoň části z Vás tímto udělali radost a moc se těším, jaké odvážné projekty se nám letos sejdou. Pro ostatní, kteří se o Expe grant zatím ucházet nechtějí, máme samozřejmě pravidelnou nálož nových akcí na rok 2023, kde můžou nasbírat nové zkušenosti a inspiraci pro vlastní projekty.

Konec hlášení!