Novinky 10/22

Dneska tady pro tebe máme několik speciálek, které rozhodně nejsou pro každého. Přesně v duchu naší filozofie a motta - Vydej se s odvahou do míst, která nejsou pro každého!

Surfová expedice na ostrov Pinang
Společně s úřadujícím šampionem a českou surfařskou legendou Jakubem Michnou jsme naplánovali expedici na soukromý ostrov v Indonésii, kde se pod jeho vedením budeme zdokonalovat v našich krutopřísných cutbacks a snaps, dáme contest o nejdelší českej barrel a nejstylovější floater. Pokud jsi ještě nikdy nedotočil svůj 360°full rotation air tak nezoufej, tady to určitě dopiluješ... Prostě českej surfing se vším všudy s tím největším profíkem co tu máme, navíc na prázdných dokonalých vlnách na březích pustého ostrova.

Pokud jsi plně neporozumněl všemu a máš pocit, že si vymýšlím slova, znamená to, že tvá úroveň surfingu není dostačující a tato výprava není určena tobě.

Expedice západním pobřežím Sahary + Expedice podél Guinejského zálivu
Klasický, ultimátní roadtrip divokými pouštními oblastmi severo-západní Afriky letos prodlužujeme o další etapu podél Guinejského zálivu. Čeká nás - Gambie, Senegal, Guinea Bissau, Guinea, Sierra Leone, Libérie, Pobřeží Slonoviny a Ghana. Potenciál pro průšvihy je enormní, ale jednou jsme Expedition club, tak svému jménu musíme dostát. Bude to divoká jízda vysloužilým senátorským T4 do divokých zemí, kde platí poněkud jiná pravidla, než podle kterých se hraje v Evropě. Akce je výběrová a pro účast je nutná zdravá dávka šílenství.

Pokud v tobě předchozí odstavec vyvolává spíš příjemné chvění než sevřený žaludek strachem a ani jednou sis nechápavě nezaťukal na čelo, můžeš poslat přihlášku.

Polární Grónsko
Nejsi ani surfař, ani blázen abys jel starou T4 do nebezpečných afrických zemí, pak je tu ještě možnost, že jsi dostatečně praštěný na to, že vyhledáváš polární oblasti v zimních měsících, stejně jako my. Zima v Evropě prý letos bude krušná a máme si připravit pořádné svetry. Jedna z taktik, jak se s tím poprat, je odjet někam, kde je ještě mnohem větší zima, než v tvém nevytopeném bytě, aby ti těch 13°C doma po návratu připadalo vlastně docela fajn.

Tuto taktiku doporučuje 10/10 Wim Hofů.

Na sněžnicích přes Maramureš
Může se zdát, že tato výprava není v porovnání s ostatními ničím zajímavá, ale nenech se zmást. Maramureš je krásné divoké pohoří na severu Rumunska, které v zimě rozhodně nemá nouzi o sněhovou nadílku a dá se tady zažít pořádné zimní dobrodružství v divočině, kde nepotkáš ani živáčka.

Pro tuhle výpravu nemusíš trpět žádnou z výše zmíněných psychóz, stačí zdravé odhodlání, průměrná tolerance k chladu a láska k pevnému skupenství vody. No a samosebou spacák Patizon Dpro 890 nebo obdobný drtič mrazu.


Pro dnešek vše, další speciálky ti představíme zase příště. Konec hlášení!