Novinky 07/23 - "Kousek" od vrcholu osmitisícovky

Víš odkud je takový krásný výhled na největší horskou ikonu světa K2? Jen z jednoho místa na světě - ze svahů Broad Peaku. A právě takový výhled mají dnes naši kluci a holky z Broad Peak CZ Expedition 2023!
Takhle to vypadalo v roce 2021 při výstupu na Gasherbrum II (8 035 m).

Určitě jsi zachytil informaci o tom, že Expedition club opět vyrazil na osmitisícovku. Tentokrát na 8 051 metrů vysoký Broad Peak. Je to už druhá expedice na osmitisícovku, kterou organizujeme a mezi členy výpravy tak najdeš zkušené himálajské tygry, ale i začátečníky z řad aktivních členů klubu.

A teď to podstatné! Martin Ksandr, Pavel Burda, Pavlína Adam, Sarah Krueger a Honza Červenka  jsou v C3 (7 000 m) a zítra kolem 1:00 ranní (GMT+5) vyrážejí na vrcholový pokus. To znamená, že teď je ten správný čas poslat jim pozdrav a pozitivní energii. Můžeš to udělat pomocí TOHOTO ODKAZU na satelitní komunikátor Garmin InReach pod ikonou Zprávy.

Nebo si na ně alespoň při ranní kávičce vzpomenout, když budou svádět největší boj s vůlí a fyzickým vyčerpáním na hranici 8000 metrů.

Pokud jsi celé dění dosud nesledoxval, můžeš si přečíst rozhovor s účastníky expedice na blogu Nebo si pustit podcast Expe talk s vedoucím expedice Martinem Ksandrem, kde se dozvíš jaké to je organizovat podobnou akci a co všechno je pro úspěch expedice potřeba zvládnout.

Nejnovější zprávy najdeš na FB stránce expedice.

Pojď s námi držet borkám a borcům palce!

Konec hlášení!