Novinky 06/22

Přípravy na léto vrcholí a máme pro Tebe červnové novinky z Expe, které Tě zaručeně zvednou ze židle! Koupili jsme například aklimatizační stan, uzavřeli jsme spolupráci se Světem plodů a také bychom Tě rádi pozvali na dvě vysokohorské výpravy.

Znamená to, že jsme zase o krok dál v naší misi stát se komplexním rádcem, pomocníkem a realizátorem ve světě expedic. Aklimatizační stan Tě dokáže připravit na pobyt ve vysokých nadmořských výškách a zlepšit Tvou schopnost aklimatizace. Nebudu se moc rozepisovat, vše důležité najdeš ZDE. Každopádně pokud se chystáš třeba na svou první pětitisícovku a nechceš to ponechat náhodě, můžeš tímto snížit rizika vzniku akutní horské nemoci. Martin Ti rád vše vysvětlí a neboj se mu napsat na mail: martin@expeditionclub.cz nebo zavolat na: 603 788 117.

Chceme abys měl nejen dobrou výbavu, ale taky kvalitní jídelníček a mohl se s námi pustit do náročných horských akcí. Že jsou v horách nejlepším motorem ořechy s medem věděl už Sir Edmund Hillary, první dobyvatel Everestu. My z našich zkušeností zase víme, že tyčinek Snickers, Mars a Bounty se přejíš rychle, ale ořechů snad nikdy. Většinou platí, že pokud chceš kvalitní a vyvážený zdroj energie a živin, sáhni po něčem přírodním. A tak jsme sáhli a dohodli spolupráci se Světem plodů. Všichni účastníci výprav mají nárok na slevu 10% a aktivní členi dokonce 15%. Napiš si o slevový kód na obchod@expeditionclub.cz.

Pořádná zásoba ořechů a sušeného ovoce se bude určitě hodit na tyhle akce:

Letos to bude podruhé, co vyrážíme do Pakistánu na tento legendární trek. Jedná se o místo, kde se psala historie světového horolezectví. Horská aréna, kde změřili své síly snad všichni slavní horolezci. Aby ne, najdeš zde totiž legendární K2, Broad Peak, Gasherbrumy, Masherbrum, Chogolisu a další. Slavných hor je tady nespočet a srdce každého horala prahne po tom, alespoň jednou za život je spatřit… Tak právě máš možnost horale. Jedeme už začátkem srpna a máme poslední volná místa!

Nenech se zmást Gringo, tohle nebude jen o sombrerech, doutnících, fazolích a tequille (i když i toho bude do sytosti). Chystáme se opět do řídkého vzduchu, navíc prosyceného sopečnými výpary. Čeká tě roadtrip po nejvyšších horách Mexika. V plánu máme výstupy na sopky Pico de Orizaba (5 636 m), Iztaccíhuatl (5 286 m) a Nevado de Toluca (4 680 m), oslavy největšího mexického svátku – Dne Mrtvých a spoustu dobrého jídla, pití a mexické kultury!

To je zase textu co? Tohle přece není blog! Pokud ale patříš ke generaci, kterou ještě neomrzelo číst, tak blog najdeš TADY. Jsou tam nové příběhy z Maroka, Uzbekistánu, tipy ohledně jídla na trek a také nové video z Peru a Bolívie!

Konec hlášení.