Novinky 05/23 - Africký speciál

Kdybys chtěl zažít ryzí dobrodružství a autentický svět bez příkras, co bys hledal? Místa, bohem i lidmi zapomenutá, před kterými tě všichni varují. Místa, kde je cestovatel pořád ještě neznámý druh, který svým příchodem způsobí pozdvižení celé vesnice. Místa, která si jen matně pamatuješ z hodin zeměpisu, a když je hledáš na mapě, chvíli nejistě bloudíš prstem. Problém je, že s každým dalším chytrým telefonem a flaškou Coca coly jich ubývá.

Kde bys hledal?

Tentokrát se budeš muset poohlédnout kousek dál, než na chatu u babičky v Beskydech. Kousek dál než k břehům Chorvatska. Nejlépe až tam, kde vody omývají břehy černého kontinentu.

Afrika je místo, které v nás i po mnoha letech cestování stále vyvolává chvění. Proč? Protože je divoká, nebezpečná, živelná a nespoutaná. Svět sám pro sebe a hřiště pro opravdové cestovatele plné míst, která nejsou pro každého.

To je důvod, proč sem stále častěji vedou naše kroky. Začali jsme kousek po kousku odkrývat kolébku lidstva a společně s tebou ji chceme celou probádat. Ber to jako pozvánku.

Ghana
Nejbezpečnější země v regionu, nicméně pořád ta práva černá Afrika a pořádná exotika. Ekonomicky patří mezi Top 10 Afriky a oproti okolním státům se nemusíš bát na každém rohu o svoji peněženku.

Kamerun
Křížem krážem Guinejským zálivem. Sousto pro odvážnější, které láká pohled na rovník z výšky 4 000 m n. m. v zemi, kam se rozhodně nejezdí na školní výlety.

Uganda
Tady to zas tak žhavé není, ale o to zajímavější si to uděláme. Čeká nás výstup na Margherita peak (5 109 m n.m.), třetí nejvyšší horu v Africe a.k.a. Kilimandžáro pro odvážné.

Namibie
Afrika z daleka není jen džungle a primitivní společnost lovců a sběračů. Najdeš tady i země, které jsou bezpečné, fungující a vítající cestovatele s otevřenou náručí. V případě Namibie náručí plnou písku, kterého je všude dost.

Pokud jsem tě nepřesvědčil, dej šanci Filipu Vítkovi v našem podcastu Expe talk a nech se vtáhnout do vyprávění o Západní Africe a jedné odvážné 10 000 km dlouhé cestě z Kunic.

Díky za pozornost a naviděnou v Africe.

Konec hlášení!