Novinky 03/22

Máš srdce dobrodruha, které baží po nevšedních zážitcích? Výborně, pak tento email přistál na správné adrese. Výběr z expedičních kuloárů pro měsíc duben je tady, tak si ho nenech ujít, protože dobrodružství nečeká!

Pokud v tobě dřímá mořský vlk, je už asi pořádně vyprahlý. Dej mu napít trochu mořské vody a probuď v sobě duši námořníka… Plachetnice, zkušený kapitán, 7 členů posádky a drsné vody Hebridského moře. Cíl? Nejzápadnější souostroví Skotska - St. Kilda! Plavba v divokých severských vodách je esencí dobrodružství.

Kdy jsi naposledy pil čaj s usměvavým beduínem v jeho pouštím stanu? Ležel jsi vůbec někdy na hladině Mrtvého moře? Proháněl ses teréňákem po saudských hranicích tajemnou pouští Wadi Rum? Spal jsi v poušti pod tisíci hvězdami, nebo šnorcholoval v Rudém moři? A Pil jsi už někdy silné jordánské kafe? Fakt ne? Tak myslím, že je nejvyšší čas!

Ostrov, který hraje tisíci barvami, voní čajem, oceánem a neprostupnou džunglí. Tohle asi není úplné tajemství... Co už ale možná nevíš je, jak se žije místním lidem na čajových plantážích, co se učí děti ve školách a kudy jezdí ráno na kole do školy. Touhle cestou nejen, že ochutnáš a zažiješ Cejlon ve své plné kráse, ale navíc přispěješ do fondu na podporu vzdělávání a seznámíš se přímo s místní komunitou. Heenkenda a Saelwa tě tam s Kubou Frankem osobně provedou!

Právě jsme se vrátili z Polárního Grónska a více než slova, prozradí tenhle super edit od Ondry.

Závěrem ještě díky moc všem, kteří dorazili na přednášku do Scaly a zašli pozdravit do Klubovny. Hlavně díky Vám to byla super akce.

Konec hlášení!