Reference

Leona

Hřebenovka Lužických a Jizerských hor - Poslední místo, průvodce: Jakub Frank

Prošla jsem místa, která jsem neznala. Byla fajn parta, prima průvodce, dobrá organizace a hlavně byla dobrá nálada.

Průvodce Kuba je skvělý! Znal trasu dopředu, bylo možné ji upravit podle tempa a požadavku skupiny. Uměl vyřešit nepříjemné situace ohledně bydlení na soukromém pozemku -) Podpořil mě, když mi bylo trochu ouvej. Ráda s ním pojedu znovu.

Matěj Plch

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Chválím luxusní ubytování, možnost běžet nalehko, pěknou trasu, rozumné tempo, fajn skupinu, pár rad a triků od Tomáše. Byl to pohodově strávený víkend.

Martin Pluhař

Kurz horského průvodce - zimní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Na kurzu bych pochválil:

1) Strukturu. Myslím, že teoretické základy pro pohyb v zimním terénu, lavinová prevence a záchrana byly jasné a dostatečné. Určitě jsem se toho dost naučil a samozřejmě následné výlety do okolí, praktické nácviky a šťourání ve sněhu spojily vrstvy všech informací do konzistentního celku.
2) Místo. Chata Liezener Hütte byla fakt dobrá volba. Pro potřeby kurzu splňovala všechny potřeby a okolí je ideální na půldenní/jednodenní výlety i házení lopatou poblíž chaty.
3) Toma s Víťou za přípravu a veškerou péči.
4) Účastníky za příjemný kolektiv a super spolupráci.
5) Bylo to pro mě fakt skvěle strávených 6 dní, kdy jsem se bavil, odpočinul a hlavně se něco nového naučil.
6) Základy na kterých se dá dál stavět. Určitě teď po kurzu vím, co chci dál studovat a kde se dá přidat/dohánět.

Jan Matyáš

Víkendovka - Západní Tatry, průvodce: Kristýna "Berči" Bercsényi

S průvodkyní Berčou a s tím, jak zorganizovala a vedla celou víkendovou akci, jsem byl velmi spokojený. 

Domluva před akcí proběhla zavčas a bez problému.

Průvodkyně měla dobře připravené trasy a taky zjištěné vše důležité kolem zázemí - co a jak funguje v kempu, ceny, hospoda poblíž apod. Když se ukázalo jako vhodné na druhý den změnit plánovaný program za jiný lehčí kvůli únavě a času návratu, měla Berča v záloze návrh jiné kratší tůry - Velký Choč - a po domluvě s celou skupinou jsme program v pohodě změnili.

Tůry byly rozumně dlouhé a zůstalo dost času i na posezení u pivka a večer na táborák. Průvodkyně podporovala příjemnou atmosféru ve skupině.

Díky za zorganizování této fajn akce. Do dalších výprav přeji hodně zdaru a pěkných chvil na horách!

Pavlina Adam

Krušnohorské tisícovky - PLNO, průvodce: Ondřej Švirák

I přes nepřízeň počasí nám Ondra naplánoval skvělý alternativní program a ani nevadilo, že nebyl naplněn původní záměr výpravy. Užili jsme si to i tak. Celkově je Ondra skvělý průvodce do pohody a nepohody. Má vynikající zkušenosti ze zahraničních expedic a historkami o nich nám příjemně zpestřil i tu naši tuzemskou výpravu.

Prokop Tomíšek

Beskydy a Javorníky - přechod, průvodce: Martin Ksandr

Pochválil bych prostředí, perfektní bandu lidí, náročnost (té bylo občas relativně hodně, ale bylo lze ji upravit a na závěr to byl zdroj dobré motivace). Průvodce Martin je super týpek, vyzná se, dokáže tě zabavit a nějak zvláštně i namotivovat. Co je super, že má přehled o lidech ve skupině a dovede podle toho upravovat dynamiku cestování. Lepší to být nemohlo.

Verča Bílková

Kurz skalního lezení - základy, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Jako absolutně všechny akce, které jsem doposud s EC absolvovala byla i tahle úplně boží - skvěle vybalancovaná teorie vs lezení. Dochází mi slovní zásoba a už moc nevím jak vás originálně pochválit. :) Takže díky moc za skvělou akci a super den!

 

Adel

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Pochválila bych trasy, rady, tipy na zlepšení běžeckého stylu/techniky, ale zároveň pohodový přístup. Tom byl ochotný, nápomocný a pohodový průvodce. 

Tohle byla má třetí běžecká expedice s vámi a doufám že rozhodně ne poslední! 

Petra

Jednodenní ferratový kurz 27.5.2018 - PLNO, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Kluci byli skvělí a vytvořili skvělou atmosféru. Měli všechno skvěle připravené, mohli jsme si vyzkoušet různé typy vybavení a ke všemu nám dali info, na co si při pořízení dát pozor. Super místo - ferraty byly krátké, takže se dalo odpočívat a zkusit si to několikrát. Dozvěděla jsem se i na co se připravit, když budu plánovat ferratovou výpravu po vlastní ose.

Michaela Kováčiková

Kurz lezení 16. dubna 2023, průvodce: Jan Polášek

Honza byl super, milý a sympatický. Jsem moc ráda, že jsem poprvé zkusila lezení právě s někým, kdo měl pohodový přístup a motivoval nás a byl trpělivý, i když jsme lezly docela pomalu. :D

 Určitě v lezení budu pokračovat, díky moc za super zážitek!

Petra

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Průvodce Martin bol skvelý, všetko mal naplánované, prípadne sme plán mierne upravili podľa aktuálnej situácie a počasia. Vybral moc krásne trasy a Sheila sa vždy postarala o dennú dávku roztomilosti. Za mňa veľká spokojnosť a už sa teším na ďalšiu výpravu -)

Šárka Francová

Kurz horského průvodce - letní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Super kurz, nečekala jsem tak komplexní zasvěcení do práce horského průvodce,  byla jsem fakt hodně mile překvapená profesionalitu a příjemným přístupem všech organizátorů.  Nastartovali můj zájem a motivaci vzdělávat se v tomto směru mnohem víc. Zajímají mě teď i témata,  která mi dřív připadala celkem okrajová a nudná (ano, taková meteorologie zní na první poslech fakt otřesně) ale najednou to dává smysl, když si to člověk propojí s tím, co se kde může stát atd. Atd. Za mě fakt super akce.

Hana Matušková

Víkendovka - Západní Tatry, průvodce: Kristýna "Berči" Bercsényi

Víkendovka - Západní Tatry s Berči…to byl víkend jak korálek! Berči založila před akcí skupinu, kde nás o všem informovala. Oblast měla prochozenou a měla v zásobě i alternativní plány pro případ, že by počasí nevyšlo. Akce byla prostě skvělá a doufám, že se budu moct brzo zúčastnit další akce s Berči:)

Roman

Beskydy a Javorníky - přechod, průvodce: Martin Ksandr

Na výpravu jsem jel s cílem poznat Beskydy, kde jsem nikdy předtím nebyl, a prověřit svoji fyzičku. Obojí se mi splnilo na 100 %. Akce byla náročná a to se mi právě líbilo. Sešla parta super lidí, ostatně jako na všech akci Expedition Clubu. Martin měl výpravu pečlivě naplánovanou, ať už se jedná o dopravu, výběr tras nebo míst pro přespání.

Roman Vaněk

Poloniny a Vihorlat pod 24 let, průvodce: Lukáš Mádr

Lukáš byl super průvodce. Přestože na Poloninách nikdy nebyl, měl cestu nastudovanou, věděl kde nás čeká zdroj vody a kde to naopak bude suší. Když jsme na večer došli do tábořiště, zaběhl nám vždycky pro vodu a to se cení :)

Spojení expedice pod 24 let a cenové dostupnosti se mi velmi líbí a na podobnou výpravu pojedu rád znova.
Hlavní cestu jsme stihli o den dříve, takže poslední dny byli o to klidnější a zažili jsme toho více :)